TwitterFacebookGoogle PlusLinkedInRSS FeedEmail

Teken de petitie tegen verhoging van de btw

neebtwheader

De plannen van het kabinet de btw in de bouw te verhogen van 6% naar 21% zijn onverstandig en kortzichtig. een verhoging is slecht voor de bouw en de economie. Zelfstandigebouw.nl is een handtekeningenactie begonnen om het kabinet af te brengen van dit voornemen.

“Ik roep iedereen op de petitie te tekenen: bouwvakkers, werkgeversorganisaties, vakbonden en consumenten. Zij hebben allen belang bij het lage btw-tarief”, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw, de belangenorganisatie voor zzp’ers in bouw, hout en techniek.

“De bouw is de motor van de economie. Net nu het in de sector weer een beetje beter gaat, dreigt het kabinet dit herstel de nek om te draaien door de btw per 1 juli te verhogen naar 21%”. Dat is slecht voor de werkgelegenheid in de bouw en in aanverwante sectoren en remt het economisch herstel.”

De schatkist profiteert er niet van. “De extra inkomsten die de overheid binnenhaalt door het tarief te verhogen, worden ruimschoots teniet gedaan door het negatieve effect op de economie.” Verhoef vreest ook dat een verhoging van het btw-tarief zwart werken in de hand werkt en een negatief effect heeft op het onderhoud aan woningen.

Het lage btw-tarief in de bouw geldt sinds 2013. De sector had zwaar te lijden van de economische crisis. Om de bouw in die zware tijd te stimuleren, bracht het kabinet in 2013 de arbeidskosten in de bouw onder het lage btw-tarief van 6%. Dat verzachtte de gevolgen van de crisis.

Dakgoot en boeideel renovatie te Almere


Hierboven ziet u enkele foto’s van een problematische gootconstructie. De problemen openbaarde zich middels houtrot aan de buitenzijde. Bij verdere inspectie werd al gauw duidelijk dat de gehele constructie der mate aangetast was, dat deze vervangen diende te worden. De ontstaan houtrot is het gevolg van een lekke goot enerzijds en een foutieve constructie anderzijds. Alle aansluitingen zijn dusdanig anders uitgevoerd zodat deze voldoen aan de juiste detail aansluitingen.

 

Na-isolatie Finse woning te Reek

Hierboven ziet u enkele foto’s over na-isolatie van een Finse houtstapelbouw woning.  De kenmerkende uitstraling van een logbouw woning “de log oren” , hebben wij terug gebracht in het aanzicht van de woning.

Het energielabel vanaf 1 januari 2015

Paal en balk systeem De Heen

De Heen (Noord Brabant)

Hierboven ziet u diverse foto’s van de eerste post and beam (paal en balk) woning in Nederland.

 

 

 

HOUTROT REPARATIES

Geef houtrot geen kans

In ons natte klimaat is houtrot een regelmatig voorkomend probleem. De verrotting wordt veroorzaakt door een schimmel die zich een weg door het hout vreet op plekken waar vocht binnendringt.

Het is erg belangrijk om sporen van houtrot direct goed te repareren of te vervangen. Alleen op die manier voorkom je verdere aantasting en dus onnodige kosten.

Nette reparaties

Kok Bouw- en Timmerwerk  zorgt voor strakke en nette reparaties. Gerepareerde onderdelen blijven, mits regelmatig onderhouden, als nieuw.

Mocht een aangetast raam, deur kozijn of andere aangetast deel niet meer te redden zijn, dan kunnen wij dat ook voor u vervangen.

Het criterium om te repareren is vaak een kosten overweging. Soms is vervangen voordeliger.
Na een grondige inspectie door Kok Bouw- en Timmerwerken kan dit in een advies worden toegelicht.

Houtrot? Vraag ons advies!

Wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op 024 – 8456899 of middels het contactformulier.

Dit hele jaar nog profiteren van de 6% regeling

6btwHet verbouwen en herstellen van woningen ouder dan 2 jaar valt tijdelijk onder het 6%-tarief. Het 6%-tarief geldt alleen voor werkzaamheden die u afrondt in de periode van 1 maart 2013 tot 1 januari 2015. Onder verbouwings- en herstelwerkzaamheden verstaan wij: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning.

Werkzaamheden die onder het 6%-tarief vallen zijn bijvoorbeeld:

 • het plaatsen, vernieuwen en onderhouden van de badkamer, toilet, keuken, invalidentrap, dakterras, veranda, dakkapel en serre.
 • het (aan)bouwen, vernieuwen (waaronder het slopen en opnieuw opbouwen) en onderhouden van garages, schuren, carports, erkers en dergelijke wanneer deze zich bevinden op hetzelfde perceel als de woning en de functie van het bijgebouw gelijk blijft.
 • het plaatsen en vernieuwen van (dubbel) glas.
 • het onderhouden, vernieuwen en herstellen van een gevel.
 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van wandafwerking, zoals tegels die zodanig zijn aangebracht dat verwijdering daarvan schade toebrengt aan de wand als geheel.
 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren die in bouwkundig opzicht onderdeel (gaan) uitmaken van de woning
  Hieronder verstaan wij ook vloeren die zodanig zijn aangebracht dat verwijdering daarvan schade toebrengt aan de vloer als geheel. Bijvoorbeeld betonnen gietvloeren, plavuizen, tegels, terrazzo, kunststofvloeren en sommige parketvloeren. Ook het via volledige verlijming aanbrengen van (onder)tapijt rechtstreeks op de originele vloer of trap valt onder het 6%-tarief.
 • het renoveren en herstellen van een bejaardentehuis, aanleunwoning en appartementencomplex
  Alleen die ruimten die ter beschikking staan van de bewoners (waaronder de gemeenschappelijke ruimten zoals de hal, trappenhuis, lift en recreatieruimten) worden als woning aangemerkt.
 • het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen door architecten en dergelijke ondernemers als zij tevens de renovatie van de woning begeleiden of uitvoeren
 • de arbeidskosten van de in opdracht van de opdrachtgever op maat gemaakte goederen die een onderdeel gaan vormen van de woning
  Dit geldt zowel voor de op locatie gemaakte goederen als de in de eigen bedrijf gemaakte goederen. Bijvoorbeeld inbouwkasten, deuren, kozijnen en dakkapellen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden neem dan contact met ons, wij staan u graag te woord.

 

Douglas tuinhuis met buitenkeuken

In Oosterhout (GLD) is een Douglas tuinhuis door ons gerealiseerd. Het robuuste ontwerp en de mooie kleurstelling zorgen er voor dat het een warme uitstraling heeft. Een perfecte stek om zomers even lekker te zitten en de buitenkeuken te gebruiken.

ONTWERP

Het ontwerp is begonnen als een schetsontwerp. Na akkoord op het idee is er definitieve bouwtekening gemaakt en zijn de kleuren bepaald. Alle behandelde Douglas delen zijn vooraf eerst twee keer behandeld met Tikkurila VALTTI OPAQUE .

BENT U BENIEUWD WAT DE MOGELIJKHEDEN ZIJN?

U heeft een idee, u wilt graag weten of uw idee gerealiseerd kan worden?  En misschien niet onbelangrijk, of het budgettair in uw agenda past. Wij van Kok Bouw- en Timmerwerken  kunnen samen met U een ontwerp maken, dat binnen het financieel kader blijft en uw wens en idee behouden blijft.

Kortom

 • Uw wens omzetten naar een concept tekening, op maat gemaakt.
 • Een transparante en heldere offerte.
 • Scherp geprijsd.
 • Mooi eind resultaat.
 • Kwalitatieve en duurzame producten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden neem dan contact met ons op, wij staan voor U klaar!

 

 

Verbouwing finse log woning te Doesburg

DOESBURG – Bij het verbouwen van deze Finse log woning is de begane grond verdieping grondig aangepakt. De opzet was om grote ruimte te crieeren zodat de open keuken de verbindende factor zou worden in het geheel. Hiervoor waren wel een aantal grondige ingrepen nodig om de dragende constructie op te vangen. Wanden en het vloerveld zijn zodanig aangepast, dat de grote open ruimte gerealiseerd kon worden.

De bestaande wand- en plafondafwerking  waren  gedateerd en zouden niet passen bij de nieuw eigentijdse opzet.  Met het oog op duurzaamheid is de wandopbouw aangepast, zodat deze goed geisoleerd kon worden. Een warm en trendy geheel is de uitkomst.

 

Welkom op de site van Kok Bouw- en Timmerwerken

U kunt bij ons terecht voor:

 • Verbouw en renovatie
 • Nieuwbouw
 • Onderhoud
 • Houtbouw
 • Hout systeembouw

Met onze jaren lange ervaring in de bouwsector kunnen wij vele soorten projecten voor u verzorgen, voor een aantal opdrachtgevers verzorgen wij regelmatig:

 • Service-onderhoud van een zorginstelling
 • Renovatieprojecten en onderhoud
 • Nieuwbouw, aanbouw en verbouw
 • Houtrot renovatie
 • Calamiteiten service

Ook kunt u terecht bij ons voor:

 • Nieuwbouw en verbouw van bedrijfspanden
 • Verbouw en nieuwbouw van woningen.
 • Service-onderhoud
 • Nieuwbouw en verbouw van bedrijfspanden
 • Verbouw en nieuwbouw van woningen
 • Renoveren van huizen, binnen en buiten

Een foto-impressie van meer van onze huidige projecten vindt u hier.

Dankzij onze flexibiliteit, vakkennis en onze ruime ervaring in de bouw zijn wij u altijd snel en vakkundig van dienst. Dankzij onze goed geoutilleerde bus komen wij beslagen ten ijs. Wij beschikken over het keurmerk kwaliteitsvakman om kwaliteit en veiligheid te garanderen.
Ons offerte traject is transparant, helder en ten alle tijd in dienst van de opdrachtgever. Wij staan voor U klaar!!

Meer weten?
Neem contact met ons op.

Aanbouw te Haaren (Brabant)

In Haaren (Brabant) is een aanbouw geplaatst aan een Finse houtstapel woning. De stijl van de woning is doorgezet in de aanbouw. Voor de fundering is een vloer met vorstrand gekozen,  hier op staat plint metselwerk, waar vervolgens de nieuwe houtstapelbouw op geplaatst kan worden.

Binnen in de woning zijn er ook wat wijziging aangebracht, de toilet is geheel vernieuwd en er is een nieuw kozijn geplaatst, een deur sparing is verzet en een aantal wanden zijn er op nieuw bekleed. In de slaapkamer en de nieuw aanbouw is geheel een nieuwe smeervloer in gelegd.

Rondom de woning zijn diversen houtrot reparaties uitgevoerd.