TwitterFacebookGoogle PlusLinkedInRSS FeedEmail

Teken de petitie tegen verhoging van de btw

neebtwheader

De plannen van het kabinet de btw in de bouw te verhogen van 6% naar 21% zijn onverstandig en kortzichtig. een verhoging is slecht voor de bouw en de economie. Zelfstandigebouw.nl is een handtekeningenactie begonnen om het kabinet af te brengen van dit voornemen.

“Ik roep iedereen op de petitie te tekenen: bouwvakkers, werkgeversorganisaties, vakbonden en consumenten. Zij hebben allen belang bij het lage btw-tarief”, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw, de belangenorganisatie voor zzp’ers in bouw, hout en techniek.

“De bouw is de motor van de economie. Net nu het in de sector weer een beetje beter gaat, dreigt het kabinet dit herstel de nek om te draaien door de btw per 1 juli te verhogen naar 21%”. Dat is slecht voor de werkgelegenheid in de bouw en in aanverwante sectoren en remt het economisch herstel.”

De schatkist profiteert er niet van. “De extra inkomsten die de overheid binnenhaalt door het tarief te verhogen, worden ruimschoots teniet gedaan door het negatieve effect op de economie.” Verhoef vreest ook dat een verhoging van het btw-tarief zwart werken in de hand werkt en een negatief effect heeft op het onderhoud aan woningen.

Het lage btw-tarief in de bouw geldt sinds 2013. De sector had zwaar te lijden van de economische crisis. Om de bouw in die zware tijd te stimuleren, bracht het kabinet in 2013 de arbeidskosten in de bouw onder het lage btw-tarief van 6%. Dat verzachtte de gevolgen van de crisis.

Geef een reactie